Wie zijn we en wat doen we?

Hoe het kwam

Soms is het tijd voor een nieuwe stap in je leven. Om die reden hebben we een paar jaar geleden een besluit genomen dat heel goed bij ons past. We zijn twee creatievelingen met ondernemerslust en een grote liefde voor het Bourgondische leven. Van dat Bourgondische leven besloten we ons beroep te maken.

 

 

Robert ontwerpt websites en is fotograaf. Hij is zoon van een timmerman en heeft onnavolgbare humor. “Toen we een nieuw huis zochten ontstond het idee om een bed and breakfast te beginnen. Dat idee is gaan groeien en resulteerde in La Dolce Frisia. Iedereen die ons kent vond het een volslagen natuurlijke stap. ”

 

En er is meer

We namen bovendien onze muzikale bagage mee naar Friesland. In onze mooie tuin organiseren we wanneer het weer het toelaat concerten en voorstellingen. We laten je kennismaken met toptalent uit de wereld van de jazz en klassieke muziek.

 

Overnachten bij La Dolce Frisia is meer dan gewoon een nachtje slapen.

 

 

Op zoek naar een mooie plek om te wonen en te werken kwamen we in Friesland terecht. We vonden een leuk 19e eeuws pand in Workum, midden tussen Friese meren. We verbouwden het pand tot een prachtige plek  om een nacht, een weekend of (mid-)week door te brengen: Chambre & Table d’ hôte ‘La dolce Frisia’ . Een bed and breakfast met mooie kamers, heerlijk ontbijt en misschien wel het hoogtepunt: eten aan onze table d’ hôte.

 

Wie zijn Machteld en Robert?

Machteld werkte jaren in de horeca, regisseert en produceert al 20 jaar opera’s, en kookte daarnaast de laatste jaren gewoon lekker en voor de lol.

 

“Mijn vader kookte geweldig en hij nam ons altijd mee naar goede restaurants, vooral in Frankrijk. Robert en ik zetten dit later voort, maar dan ook in andere landen. We hebben een grote voorliefde voor Italië, maar ook Duitsland en Oostenrijk zijn wunderbar als het om eten gaat. En sinds we in Friesland wonen, ontdekken we de verrassende Friese culinaria.”

 

 

La Dolce Frisia

Chambres & Table d’hôtes

Breewarsdyk 6

8711 GZ Workum

+31(0) 643 009 073

 

info@ladolcefrisia.nl

 

Kvk: 33260713

BTW: NL177375826B01

Bank:NL26 INGB 0007427133

 

© 2017 La Dolce Frisia

voor informatie en boekingen:

+31(0) 6 43 00 90 73